Ev almak isteyenlere Kötü haber Artık Hayal oldu

Ev almak isteyenlere Kötü haber Artık Hayal oldu
Türkiye için konut kredisiyle ev almak isteyenlerin hayalleri yüksek faiz oranları nedeniyle ertelendi. 1 milyon liralık konut kredisi kullananlar toplamda 5 milyon TL geri ödeme yapmak zorunda kalıyor işte detaylar.

Türkiye'de konut kredisi kullanarak ev almak isteyenler artan faiz oranları nedeniyle büyük zorluklarla karşılaşıyor. 1 milyon TL'lik kredi için 120 ay vadede ve aylık %4.29 faiz oranı ile toplam geri ödeme 5 milyon TL'yi geçiyor.

Kısa vadede kredi almak isteyenler ise daha yüksek aylık taksitlerle karşılaşıyor ve 12 ay vadeli kredilerde aylık ödeme 69 bin TL'yi aşıyor.

Bu yüksek geri ödeme tutarları ev sahibi olma hayalini erteletiyor. En düşük faiz oranı %3.5 olsa bile geri ödeme miktarı 3.8 milyon TL'yi buluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.