Ev Hanımlarına devletten büyük destek

Ev Hanımlarına devletten büyük destek
Bakanlık ev hanımları için farklı bir destek programını gündemine alıp desteklere başladı bile işte detaylar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş kadınlara yönelik 1.000 TL nakit ve 500.000 TL konut desteği sağlıyor. Nakit desteği son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara her ay hesaplanarak iki ayda bir ödeniyor. Konut desteği ise 18 yaş altı en az üç çocuğa sahip olan dul kadınlara veriliyor.

0-6 yaş arası çocuklar ve hamile kadınlar için şartlı sağlık yardımları sunuluyor. Başvurular kimlik belgesi ile sosyal yardım merkezlerine veya e-Devlet üzerinden yapılabilir. Bu destekler ihtiyaç sahibi kadınların yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor.

18 yaş altı en az üç çocuğa sahip dul kadınlar 500.000 TL konut desteği alabiliyor. Şartlı Sağlık Yardımı programı kapsamında gebelik döneminde aylık 200 TL 0-6 yaş arası çocuklar için aylık 100 TL

Hastanede gerçekleşen doğum için tek seferlik 500 TL destek sağlanıyor. Başvurular kimlik belgesi ile sosyal yardım merkezlerine veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.