Evde Bakım Maaşı Sorgulama İşte Detaylar

Evde Bakım Maaşı Sorgulama İşte Detaylar
Evde bakım maaşı yattı mı ne zaman yatacak gibi sorular soranlar için hazırlanan bu haberimizde evde bakım maaşına ilişkin detayları bulabileceksiniz işte detaylar.

Evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağı bu destekten faydalanan vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hasta yaşlı ve engelli bireyler ile ailelerine yönelik yapılan evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor.

Ödeme tarihleri illere göre farklılık gösterebiliyor ve vatandaşlar ödemelerin yatıp yatmadığını e-Devlet sistemi üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından öğrenebiliyor.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle bu sorgulamayı kolayca gerçekleştirebiliyor.

Bu maaş engelli bireylerin bakımıyla ilgilenen akrabaları veya vasileri gibi üçüncü kişilere yapılan bir destek olarak öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.