Eyyam-ı Bahurdan Bir Yeni Gelişme Daha Var

Eyyam-ı Bahurdan Bir Yeni Gelişme Daha Var
Son günlerin popüler konusu yine ayyuka çıkmaya devam ediyor evet Eyyamı Bahurdan bahsediyoruz malesef ancak böylesi bir sıcak hava dalgası bu yıla kadar neredeyse görülmemiş desek abartmış olmayız işte detaylar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, eyyam-ı bahur sıcaklıklarının bu hafta boyunca beklenmediği, ülke genelinde çöl sıcakları veya aşırı sıcak hava dalgası öngörülmediği belirtildi.

Meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin, bu hafta ülkenin kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini, Marmara, Batı Karadeniz ve Orta Doğu Karadeniz'in kıyı bölgelerinde yağışların etkili olacağını söyledi.

İstanbul'da yağışların devam edeceği, hava sıcaklığının 30-31 derece olacağı, Ankara'da 29-32 derece arasında değişeceği, İzmir'de ise yağış beklenmediği, sıcaklığın 36-38 derece olacağı açıklandı. Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli eseceği, deniz suyu sıcaklıklarının Ege Denizi'nde 27-29 derece, Akdeniz'de 29-31 derece olacağı belirtildi.

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da hava sıcaklıklarının yer yer 40 dereceyi aşabileceği ancak genel olarak ülke genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği ifade edildi. Aslında son dönemde bu kavurucu sıcaklıklar son derece tehlikeli bir boyut almaya başlamışken millet neredeyse yağmur dualarına çıkmalara başlamışken bu meteoroloji haberi sevindirici nitelikte oldu diyebiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.