Fazla Mesailerde Değişim Olacak

Fazla Mesailerde Değişim Olacak
Değişim başlıyor evet yanlış duymadınız fazla mesai ücretlerine değişimden söz edilmektedir işte konuya ilişkin detaylar.

Yeni vergi paketinde yer alan düzenlemeyle memurların fazla mesai hesaplamaları değişiyor. SGK Uzmanı Emin Yılmaz TGRT Haber yayınında yaptığı açıklamada gelir idaresi bünyesindeki kamu personelinin fazla mesai ücretlerinde artış olacağını belirtti.

Yeni hesaplama yöntemiyle memur maaş katsayısı olan aylık katsayı 2024 Temmuz ayından itibaren 0.907796 olarak uygulanacak ve 160 gösterge rakamıyla çarpılarak saat başına ücret 145 TL 24 kuruş olacak.

Bu düzenleme fazla mesai süresinin ayda 50 saati geçmemesi koşuluyla uygulanacak.

Daha önce fazla mesai ücreti 45 saati aşan çalışmalarda normal mesaiden yüzde 50 daha yüksek fazla süreli çalışmalarda ise yüzde 25 daha fazla olarak ödeniyordu.

Yıllık fazla mesai süresi ise maksimum 270 saat yani aylık 225 saate denk geliyordu.

Ayrı etten ulsüzlüklerin ihbar edilmesi durumunda cezaların 20 milyon liraya kadar çıkabileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.