FED kamuoyuna tutanakla duyuru yaptı

FED kamuoyuna tutanakla duyuru yaptı
Fed kamuoyuna duyuru yaptı ve bilgilendirmeyi de tutanakla belirtti işte detaylar.

Fed'in 11-12 Haziran toplantısına ait tutanaklarda enflasyonun yavaşladığına dair daha fazla kanıt bekledikleri ve enflasyonun %2 hedefine ulaşacağına dair güven oluşuncaya kadar faiz indirimi yapmaya hazır olmadıkları belirtilmiştir. Yetkililer son aylarda enflasyonda ılımlı ilerleme kaydedildiğini ancak daha fazla kanıta ihtiyaç duyduklarını ifade etmiştir.

Bazı yetkililer mevcut kısıtlayıcı politika duruşunun talebi sınırlayıp enflasyon baskılarını hafifletmesine izin verilmesi gerektiğini vurgulamış talepteki zayıflamanın işsizlik oranını artırabileceğine dikkat çekmiştir.

Çoğu yetkili ekonomik faaliyetteki büyümenin kademeli olarak azaldığını ve mevcut politika duruşunun kısıtlayıcı olduğunu değerlendirmiştir.

Bazı yetkililer enflasyonun yüksek kalması durumunda federal fon oranı hedef aralığının yükseltilmesi gerekebileceğini gözlemlemiştir. Fed son toplantısında politika faizini %525-550 aralığında sabit tutmuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.