Gıda devinden konkordato Piston aşağı indi

Gıda devinden konkordato Piston aşağı indi
Ekonomik krizin her gün yükseldiği günümüzde küresel anlamda da ekonomik krizde tehlike çanları çalıyor. Hal böyle olunca o dünya devi de konkordato ilan etmek zorunda kalıyor işte detaylar.

Türkiye menşeyli firma küresel ekonomik krizin acımasız etkilerine yenik düşerek konkordato ilan etti. Pandeminin kırılan tedarik zinciriyle başlayan zorluklar bankaların yüksek faiz oranlarıyla ticaretin yavaşlamasıyla devam etti. Nakit parayla ticaret yapan işletmeler ayakta kalmaya çalışırken çek ve senetle iş yapanlar zorlandı.

Gıda sektörü en az zarar gören sektör olsa da bazı devler iflasın eşiğine geldi. Adana'da faaliyet gösteren Bereket Mandıra da her gün tonlarca satış yapmasına rağmen mahkeme kararıyla 3 ay geçici mühlet aldı.

Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin ilanı baz alındığında firmanın konkordato sürecini başarıyla tamamlaması bekleniyor.

Alacaklılar ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde itiraz edebilirler. Türkiye ve dünya genelinde ekonomik krizin etkileri sürerken bu tür haberler vatandaşları derinden etkiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.