Hesaplama yapıldı Emekli Memur Zammı ne olacak

Hesaplama yapıldı Emekli Memur Zammı ne olacak
Milyonlarca memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamları bekliyor. Zam oranları haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı temmuzun ilk haftasında netleşecek. Enflasyon tahminlerine göre konuşulan zam oranları ve yeni maaşlar belirlenecek işte detaylar.

Son zamanlarda emekli bir yerden gelecek zam haberini takip etmekte. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla milyonlarca memur ve emekli için maaş zam oranları netleşecek. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcı Anketi'ne göre haziran enflasyonu yüzde 252 olarak tahmin ediliyor.

Zam haberlerine göre emekli bu kez turnayı gözünden vuracağa benziyor. Bu tahmine göre 6 aylık enflasyon oranı yüzde 2581 olacak ve emeklilerin maaşlarına bu oran kök maaşlarına uygulanacak. Örneğin 10 bin lira olan emekli maaşı 12 bin 581 liraya çıkacak.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı gelecek haberlerde. Memurlar ise toplu sözleşme ve enflasyon farkıyla yılın ilk 6 ayında yüzde 15 zam almıştı ve haziran enflasyonu yüzde 252 olursa toplam zam oranı yüzde 2035 olacak.

Emekliler bu kez hakkı olanın hak edildiği üzere verilmesinden yana. Bu durumda en düşük memur maaşı 39 bin 544 lira en düşük memur emekli maaşı ise 17 bin 739 lira olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.