İlgili Makamdan talimat yazısı geldi IBAN ve KDV…

İlgili Makamdan talimat yazısı geldi IBAN ve KDV…
Hazine ve Maliye Bakanlığı Kurban Bayramı öncesinde alışverişin yoğunlaştığı sektörlerde denetimler gerçekleştirdi. Bu denetimlerde IBAN ve KDV oranlarıyla ilgili usulsüzlükler tespit edilerek SGK kurumuna bildirildi işte detaylar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kurban Bayramı öncesinde çeşitli sektörlerde denetimler yaparak usulsüz IBAN ve KDV oranlarını tespit etti ve SGK'ya bildirdi. 11-15 Haziran tarihleri arasında yapılan bu denetimlerde 8227 mükellef incelendi kayıt dışı hasılat ve hatalı KDV uygulamaları saptandı.

195 mükellefin hatalı KDV oranı uyguladığı 357 mükellefin ödeme cihazları ve yazılım entegrasyonunun eksik olduğu 13 mükellefin işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığı 298 mükellefin IBAN ile tahsilat yaptığı ve 50 mükellefin kayıt dışı çalıştığı belirlendi.

Ekonomist Özgür Demirtaş da sosyal medya üzerinden denetimleri destekleyerek bu adımların ekonomi açısından olumlu olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.