İlk Evimi Alacam Diyene Devlet 150.000 Destek Veriyor

İlk Evimi Alacam Diyene Devlet 150.000 Destek Veriyor
150 Milyar devlet desteği verilecek ilk evini alacak ya da ilk evini almak isteyen vatandaşlara duyuru ile ilan edilir işte detaylar.

Devlet 150 bin tutarında desteği ilk evimi alacam diyenlere verecek bunu da tam olarak 150.000 tutarında destekle sağlayacaktır bu paranın alımında ne gibi şartlar var gelin hep beraber bakalım işte detaylar.

İlk kez konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik devlet tarafından sağlanan hibe desteği 149 bin 870 TL olarak açıklandı ve bu destekten faydalanmak için Ziraat Bankası'nda en az 3 yıl boyunca düzenli birikim yapmak ve de ilk evlerini satın aldıklarında toplam birikimlerinin %20’si oranında devlet katkısı almak gerekiyor.

Ziraat Bankası bu kampanya kapsamında konut hesabı açarak düzenli birikim yapanlara toplam birikimlerinin %20’sine kadar devlet desteği sunuyor.

Başvuruda bulunmak için 07 Nisan 2015 itibariyle kendi adına kayıtlı bir konut sahibi olmayan ve en az 36 ay boyunca düzenli birikim yapan T.C. vatandaşlarının konut satın aldıktan sonra 6 ay içinde gerekli belgelerle bankaya başvurması gerekiyor.

Düzensiz ödemelerde devlet katkısı hakkı kaybediliyor ve 07 Nisan 2015'ten itibaren başka bir konut edinmemiş olunması şartı aranıyor.

Bu kampanya ev sahibi olmayı kolaylaştırmak amacıyla düzenli birikim yapan vatandaşlara 149 bin 870 TL’ye kadar hibe para yardımı sağlıyor ve aranan koşulları sağlayan kişiler düzenli para birikimi yaparak bu hibeden yararlanabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.