İşte Ev almada Zarar etmesi garanti o semtler listelendi

İşte Ev almada Zarar etmesi garanti o semtler listelendi
Konut fiyatları son 1 yılda ortalama yüzde 58 arttı. Bu artış yüzde 75 olan yıllık enflasyonun gerisinde kaldı. Bazı illerde konut fiyatlarındaki değer artışı yüzde 50 altında gerçekleşti.

Türkiye'de konut fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 58 artarken yıllık enflasyon yüzde 75 seviyesinde gerçekleşti. Bu durum bazı şehirlerde konut alıcılarının reel anlamda kayıp yaşamasına neden oldu. Mayıs ayı konut satış verilerine göre Türkiye genelinde 110 bin 588 adet konut satıldı ve bu son yılların en düşük rakamlarından biri olarak kaydedildi.

İpotekli konut satışları yüksek faiz oranları nedeniyle düşük seviyelerde kaldı. Mart ayında Türkiye genelinde ortalama konut metrekare fiyatı 31 bin 885 TL olarak belirlenirken yıllık fiyat artışı yüzde 52 oldu.

Kira gelirleri de dahil edilerek yapılan hesaplamalara göre bazı şehirlerde yıllık değer artışları enflasyonun altında kaldı ve bu şehirler arasında Adana Antalya Bursa Denizli Mersin Samsun Diyarbakır İzmir Şanlıurfa ve Edirne yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.