İşte Kök Maaş Hesaplandı O tablolar belirdi

İşte Kök Maaş Hesaplandı O  tablolar belirdi
Kök maaş hesaplaması ve işte o belirgin tablolar ise belirdi ve işte detaylar.

SSK ve BAĞKUR emeklileri için kök maaş hesaplama işlemi Temmuz 2024 zammının ardından araştırılıyor. Emekli maaşları 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 2473 ile memur emeklilerine yüzde 1931 oranında zam yapıldı.

Kök maaş emeklilerin kazançlarına göre hesaplanan ve üzerine yüzde 4 ek ödeme eklenen net tutardır. Bu maaş e-Devlet üzerinden görüntülenebilir. SSK emeklileri e-Devletteki 4A Emekli Aylığı sayfasından erişebileceksiniz.

BAĞKUR emeklileri ise 4B Emekli Aylığı sayfasından "5510 Ek 19 Miktarı" veya "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" alanındaki tutarı 10 bin liradan çıkararak kök maaşlarını öğrenebilirler.

Örnek vermek gerekirse şu şekilde belirtiliyor kök maaşı 15 bin TL olan bir emekli yeni zamlardan sonra 18 bin 709 TL alacaktır. SSK ve BAĞKUR emeklileri yüzde 2473 memur emeklileri ise yüzde 1931 oranında zam alacak.

Kök maaş emeklilerin kazançlarına göre hesaplanan net tutardır. Her ay yüzde 4 ek ödeme eklenir ve e-Devlet üzerinden görüntülenebilir. Kök maaşı hesaplamak için SSK emeklileri e-Devlette "4A Emekli Aylığı" sayfasına giriş yapılarak elde edilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.