Jandarmayım dedi 420 bini kapıp kaçtı

Jandarmayım dedi 420 bini kapıp kaçtı
57 yaşındaki hurdacı Ali bey kendisini jandarma olarak tanıtan bir telefon dolandırıcısına 420 bin TL kaptırdı. Haziran ayında gerçekleşen olayda dolandırıcı Ali Bey'e banka hesaplarının boşaltılmak üzere olduğunu söyleyerek güven vererek parayı güvenli bir hesaba yatırması gerektiğini söyledi ve işte detaylar.

Gaziantep ilçesinde yaşayan 57 yaşındaki hurdacı adam kendisini jandarma olarak tanıtan bir telefon dolandırıcısına 420 bin TL kaptırdı.

Olay Haziran ayı içerisinde gelişiyor. O sıra adam soyguna uğrayan şahsın evinden çıkarken başlayan bir telefon görüşmesiyle gerçekleştiriyor.

Dolandırıcı Ali beye banka hesaplarının dolandırıcılık şebekesi tarafından boşaltılmak üzere olduğunu ve paranın güvenli bir hesaba yatırılması gerektiğini söyledi.

Panikleyen Ali bey dolandırıcının yönlendirmesiyle iki banka hesabındaki parayı ve kızı İpek hanımın bozdurduğu ziynet eşyalarını belirtilen hesaba gönderdi.

Dolandırıcı görüşmeyi sonlandırmadan önce telefonu kapatmamasını istiyor.

Bu sırada babasına ulaşamayan İpek hanım polise giderek durumu anlattı.

Emniyete çağrılan Ali bey dolandırıldığını öğrendi ve 30 yıllık birikimi olan 420 bin TL'sini kaybeden Ali bey dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını istedi.

Sözlerine şu şekilde devam eden Ali bey "Allah’tan tek isteğim paramızı geri almak ve dolandırıcıların adalet önünde cezalandırılmalarıdır.

İnsanlar bunlara inanmasın. Ben dolandırıldım başkaları dikkatli olsun ve dolandırılmasın.

30 yıllık birikimimiz bir saat içerisinde yok olup gitti" dedi. Polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.