Kamudaki birden fazla Maaş olayına Dur denildi

Kamudaki birden fazla Maaş olayına Dur denildi
Son günlerde kamuda çifte maaş konusu yayılmaya başladı ve bununla ilgili bir dize önlem şişek tarafından dile getirildi. Kamu da birden fazla maaş uygulaması böylelikle son verilmek üzere gündeme taşındı işte detaylar.

Kamuda birden fazla maaş alma uygulamasına son verecek yeni düzenleme Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından Meclis'e sunuldu.

Düzenlemeye göre kamu görevlileri yalnızca bir görev için maaş alabilecek ve bu maaş en yüksek devlet memuru maaşı olan 92 bin lirayı geçemeyecek.

Huzur hakkı veya görev tazminatı gibi ek ödemeler hazineye gelir olarak aktarılacak. Düzenlemeye uymayan bürokratlar için maaş kesintisi ve işten çıkarma gibi idari cezalar öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tasarruf tedbirlerinin uygulanmasını denetleyecek ve alınan tedbirlere aykırı işlemler disiplin hükümlerine tabi tutulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.