Karar alındı 32 Turizm tesisine Kapatılma durumu

Karar alındı 32 Turizm tesisine Kapatılma durumu
Banaklıktan alınan kararla tam 32 tesiste hizmet durduruldu bilgisi var işte o kapatılma ve hizmet durdurulması konusunda detaylı bilgiler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm İşletmesi Belgesi almadığı için Türkiye genelinde 2.426 turistik tesisi kapatma kararı aldı. Aydın'da da 32 işletme bu karardan etkilenecek.

Bakanlık turizm tesislerinin ruhsat aldıktan sonra altı ay içinde Turizm İşletmesi Belgesi almaları gerektiğini aksi halde faaliyetlerine devam edemeyeceklerini belirtti.

Özellikle tanıtım ve satış yapmamaları için seyahat acenteleri uyarıldı. Bakan Mehmet Nuri Ersoy belge almayan otellerin kapatılacağını ve sahil bölgelerinde izinsiz yapılan villaların turizm konutu olarak kullanılamayacağını vurguladı.

Aydın'da 32 turizm tesisinin "Turizm İşletmesi Belgesi" almadığı için kapatılacağı bildirildi. Bakanlık Türkiye genelinde belge almayan 2.426 turistik tesisin kapatılacağını duyurdu.

Bu tesislerin altı ay içinde belge almasının zorunlu olduğu aksi takdirde faaliyetlerine devam edemeyecekleri vurgulandı. Turizm işletme belgesi olmayan tesislerin tanıtım ve satışının yapılmaması gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.