Kurban Bayramı Haziranın Kaçında Başlayacak? 9 Gün Tatil Olacak Mı?

Kurban Bayramı Haziranın Kaçında Başlayacak? 9 Gün Tatil Olacak Mı?
Kurban Bayramı Haziranın kaçında başlayacak? Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak açıklandı mı? Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Kurban Bayramı takviminde bayram hangi gün başlıyor?

Kurban Bayramı Haziranın kaçında başlayacak? Bayram tatili kaç gün sürecek... gibi sorular, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasına yakın, sıklıkla yanıtı araştırılan konular arasında yer almaya başladı.

Müslüman alemi tarafından her yıl büyük bir coşku ile kutlanan ve imkanı olanların ibadetlerini de yerine getirerek kurbanlarını kestikleri Kurban Bayramı, Diyanet İşleri tarafından yayınlanan takvim ile birlikte Haziran ayı içerisinde kutlanacak.

Ramazan Bayramı için 9 gün tatil ilan edilmişti. 10 Nisan Çarşamba günü başlayan Ramazan Bayramı sonrasında, 2024 yılının ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı Pazar günü başlayacak. Peki yine 9 gün tatil verilecek mi?

Kurban Bayramı Haziran Ayının Kaçında Başlayacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre:

kurban Bayramı Haziranın kaçında başlayacak?

• Kurban Bayramı 1. Gün : 16 Haziran 2024 Pazar

• Kurban Bayramı 2. Gün : 17 Haziran 2024 Pazartesi

• Kurban Bayramı 3. Gün : 18 Haziran 2024 Salı

• Kurban Bayramı 4. Gün : 19 Haziran 2024 Çarşamba

kurban Bayramı için 9 gün tatil açıklaması henüz yapılmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.