KURBAN BAYRAMI Otobüs Biletleri Tükeniyor

KURBAN BAYRAMI Otobüs Biletleri Tükeniyor
Bayram yaklaşırken otobüs biletleri adeta kapışılıyor.Tatili değerlendirmek isteyenler otobüs firmalarına akın ediyor.Seyahat planı yapıyorsanız elinizi çabuk tutun. Bilet bulmak zorlaşabilir. İşte detaylar...

Bayram yaklaşıyor. 01.06.2024 tarihine ulaştığımız şu günlerde insanların farklı şehirlere göç etme talepleri için bilet satışları son hız devam ediyor. Şehirler arası seyahat edeceklerin tatlı telaşları da giderek artıyor. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Kurban Bayramı döneminde şehirler arası otobüs biletlerinin hızla tükenmekte olduğunu duyurdu. Bayramda otobüsle seyahat edecek vatandaşlar, biletlerini hemen almalı.

Otobüs firmaları gerek yoğun talep gerek insan yoğunluğunu biraz olsun karşılayabilmek, cevaplayabilmek adına ek seferler bile çıkarabiliyor. TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi hazırlıklara dikkat çekti. Bu yıl okulların kapandığı hafta ile Kurban Bayramı tatilinin çakışacağını belirten Yıldırım, ülke genelinde seyahatlerin yoğunlaşacağını söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 2024 Kurban Bayramına sayılı günler kala insanlar bilet bulmakta neredeyse güçlük çekecek hale gelmekte. Eğitim-öğretim dönemi 14 Haziran'da sona eriyor ve 16 Haziran'da Kurban Bayramı başlıyor. Otobüs seferlerinde yoğunluk 12 Haziran'dan itibaren artacak. Şu anda bayram tatili için otobüs biletleri tükenmeye başladı. Biletlerin gidiş-dönüş olarak alınması tavsiye ediliyor. Bayram dönüşü yoğunluk daha fazla olacak. Yaklaşık 7 milyon yolcunun otobüslerle seyahat edeceği tahmin ediliyor.

İnsanlar bayram dolayısıyla başka şehirlerdeki akrabalarını annelerini, babalarını ve görmek istediği kişileri ziyaret için otobüs firmalarına akın etmeye başladı. Yıldırım, 12-25 Haziran döneminde ek seferler koymak istediklerini belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın turizm belgeli araçları yolcu taşımacılığında kullanma düzenlemesini beklediklerini söyledi.

Firmalar ise böylesi kalabalıklara cevap verebilmek için ek seferler bile düzenlemeye devam etmeyi düşünmektedir. Otobüs bileti fiyatlarının 4 aylık dönemler için belirlendiğini belirten Yıldırım, şu an bilet fiyatlarında indirim uygulandığını ama yoğunluk arttıkça firmaların tavan fiyattan satış yapabileceğini söyledi. Belirlenen fiyat sınırının üzerinde bilet satışı yapılamayacağını vurguladı.

Kurban bayramına sayılı günler kala otogarlarda yoğunluk iş yoğunlukları ve bilet satış yoğunluğu da hız kesmiyor. Bayram süresince şehirler arası yollarda yoğunluk yaşanacak. Sürücüler dikkatli olmalı, özellikle otobüs sürücüleri direksiyon başında telefon kullanmamalı. Araç kullanacak sürücüler yorgun, uykusuz ve bakımsız araçlarla yola çıkmamalı. Yolcular emniyet kemeri takmalı. Kazalarda yaralanma ve ölümlerin en büyük sebebi emniyet kemeri takılmaması. Emniyet kemeri takmak bir zorunluluk. Yolcular bu konuda hassasiyet göstermeli.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.