KURBAN pazarında IBANLI önlem alındı

KURBAN pazarında IBANLI önlem alındı
Ankara'daki hayvan pazarlarında besiciler sahte parayla dolandırıcılığı önlemek için kurbanlık satın alanlardan ödemeyi IBAN üzerinden yapmalarını talep ediyor.

Hayvan pazarlarında besiciler sahte parayla dolandırıcılığı önlemek amacıyla kurbanlık alanlardan ödemelerini IBAN üzerinden yapmalarını istiyor. Kırşehir'den gelen besici 75 hayvanının 60'ını sattığını ve müşterilerden IBAN yoluyla ödeme yapmalarını talep ettiğini belirtti.

Çubuk'tan gelen besici ise 600 küçükbaş hayvan getirdiğini ve yaklaşık 100 satış yaptığını girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu söyledi. Çankırı'dan gelen besiciler de IBAN kullanmanın dolandırıcılığa karşı iyi bir önlem olduğunu vurguladı. Kars'tan gelen besici ise yem fiyatlarının yüksek olmasından dolayı fiyatları düşüremediklerini ifade etti.

Sahte parayla dolandırıcılığı önlemek amacıyla besiciler kurbanlık alanlardan ödemeleri IBAN üzerinden yapmalarını istemektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların fiyatları belirli aralıklarla değişirken besiciler satışların durgun olduğunu ve maliyetlerin yüksekliğinden şikayetçidir.

Kırşehir'den gelen besici sahte para sorununa karşı IBAN kullanımının güvenli olduğunu savunurken Çubuk'tan gelen İsa Danacı ve Çankırı'dan gelen besici de aynı görüşü paylaşmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.