Maaşlara yüzde 50 zammın önünü açtı

Maaşlara yüzde 50 zammın önünü açtı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 50 zam yapılacağını açıkladı. Bu zam özellikle zorlu şartlarda yaşayan emekliler için büyük bir rahatlama sağlayacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri 2024'ün ikinci yarısında bu artıştan faydalanacak işte detaylar.

Emeklilerin maaş zammı beklentisi sürerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Temmuz ayında maaşlara yüzde 50 zam yapılacağını açıkladı.

Bu zam özellikle zorlu şartlarda yaşayan emekliler için büyük bir rahatlama getirecek.

Uzmanların açıklamalarına göre SSK ve BAĞ-KUR emeklileri 2024'ün ikinci yarısında bu artıştan faydalanacak.

Dul ve yetim aylığı alanlara da yüksek zam oranları uygulanacak. Örneğin tek başına kalan bir dul kadın 7500 TL iki çocuklu bir kadın ise 5000 TL maaş alacak.

Çocuk sayısına göre maaşlar bölünecek bir çocuk varsa anneye 5000 TL çocuğa 2500 TL; iki çocuk varsa her biri için 2500 TL ödeme yapılacak.

Yeni düzenlemeyle ölüm aylığı hisselerinde değişikliğe gidilerek maaşlar artırılacak.

Buna göre yüzde 50 hisseli maaşlar 5000 TL'den 7500 TL'ye yüzde 25 hisseli maaşlar ise 2500 TL'den 3750 TL'ye yükselecek.

Resmi veriler 3 Temmuz'da netleşecek ve bu zamlar emeklilerin hayat şartlarını önemli ölçüde iyileştirecek.

Bu düzenlemeler özellikle kira ödeyen ve eşi vefat eden kadınlar için büyük bir destek olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.