Meclis gündemde O işlemi istemeyen Uçuşa alınmayacak

Meclis gündemde O işlemi istemeyen Uçuşa alınmayacak
Bayram öncesi de konu gündeme gelmişti şimdi ise konuyla ilgili işe el atma zamanı geldi. Meclis gündemine aldı ve uçaklar için uçuş için o işlemleri yaptırmak istemeyen dikkat işte detaylar.

Hava alanlarında artık yeni düzenlemeler yolda. Yolcular cihazlarla aranacak cihazla aramanın yetersiz olduğu durumlarda elle arama yapılacak. Elle aramayı kabul etmeyen yolcular uçağa alınmayacak. Chicago Sözleşmesi'ne uygun olarak belirlenen bu yeni düzenlemeler kapsamında polisin gözetiminde özel güvenlik görevlileri de kişilerin üstünü eşyalarını ve bagajlarını arayabilecek.

Uçakta işlenen suçlarda pilotların yetkili makamlara bilgi vermemesi durumunda 20 bin ila 500 bin lira arasında para cezası uygulanacak. İzinsiz İHA-dron uçuran kişiler 60 bin lira ceza ödeyecek. Teklifin bayram sonrasında Meclis Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor.

Buna göre tüm yolcular cihazlarla aranacak ve cihazların yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Kendisi veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcular uçağa alınmayacak. Havalimanlarındaki güvenlik uygulamaları Chicago Sözleşmesine uygun olarak yeniden belirlenecek.

Güvenlik önlemleri polis gözetiminde özel güvenlik görevlileri tarafından yürütülecek ve şüpheli görülen eşyalar açılıp yasaklı nesneler emanet alınacak. Uçakta işlenen suçlarda pilotun yetkili makamlara bilgi vermemesi durumunda para cezası uygulanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.