Meclis Onayını Aldı Artık Borcu yoktur İstenecek

Meclis Onayını Aldı Artık Borcu yoktur İstenecek
Onay alındı Meclis bunu onayladı ve artık onda borcu yoktur zorunlu hale gelecek istenecek işte detaylar.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi çeşitli yenilikler ve düzenlemeler getiriyor.

Teklifin ilk yedi maddesi onaylanarak Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa tabi kamu idareleri ile bu idarelere bağlı döner sermaye işletmelerinin mahkeme kararları veya icra dairelerinin ödeme emirlerine dayanarak yapacakları ödemelerde "borcu yoktur" belgesi aranması zorunluluğu getirildi.

Teknogirişim şirketleri tarafından hizmet erbabına bedelsiz veya indirimli verilen pay senetlerinin belirli bir kısmı gelir vergisinden muaf tutulacak ve bu senetlerin elden çıkarılması durumunda vergi avantajları kademeli olarak düşürülecek.

Elektronik ticaret pazar yerlerinde vergi kesintisi uygulamaları getirilecek ve Cumhurbaşkanına çeşitli sektörler için vergi kesintisi oranlarını belirleme yetkisi verilecek.

Kıymetli madenlerin değerlemesinde borsa rayici kullanılamadığı durumlarda maliyet bedeli esas alınacak ve Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararları doğrultusunda Vergi Usul Kanunu'nda değişiklikler yapılarak vergi uygulamalarında daha şeffaf ve adaletli bir yaklaşım hedeflenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.