Memur Artık Online Çalışacak

Memur Artık Online Çalışacak
Online çalışma konusu üzerinde duruluyor ve bu gerçek olursa artık yakında memurların online çalışması hayal olmaktan çıkacak işte detaylar.

Son günlerin popüler konusu haline gelen memurun online yani artık evden ya da istediği yerden hatta tatil yerinden bile çalışması modeline evet mi denilecek işte detaylar.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların uzaktan çalışma modeline geçmesi planlanmaktadır.

Bu değişiklik enerji tüketimini azaltarak tasarruf sağlamayı hedeflemektedir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından duyurulan tasarruf tedbirleri paketi kapsamında memurların en çok merak ettiği konulardan biri esnek ve uzaktan çalışma modelinin uygulanıp uygulanmayacağıdır.

Bakan Şimşek bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve ilerleyen dönemde adımlar atılabileceğini belirtmiştir. Uzaktan çalışmanın kamuya maliyetinin daha düşük olması nedeniyle bu düzenlemenin hayata geçme olasılığı yüksek görülmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.