Memura Ek Ödeme Müjdesi Geldi

Memura Ek Ödeme Müjdesi Geldi
Memurlara ek ödeme fırsatı müjdeli şekilde duyuruldu memura tam yedi bin yedi yüz dört liradan ek ödeme söylendi işte detaylar.

Müjdeli haber tez vakitten duyuruldu ve milyonlarca memurun kamu kurumunda çalışanın gözü kulağının bu haberde olduğu biliniyordu işte beklenen beklenen vakitten daha tez duyuldu işte detaylar.

Kamu kurumlarında çalışan memurlara 7.704 TL ek ödeme yapılacağı duyuruldu ve bu ödeme sendikalara üye olan memurlara verilen sendika ikramiyesi olarak biliniyor ve herhangi bir sendikaya üye olan tüm memurlar bu ödemeden yararlanabilecek.

Anayasa Mahkemesi'nin daha önce aldığı bir kararla sendika ikramiyelerinin üye sayısı %3 barajının üzerinde olan sendikalara ödenmesi uygulaması kaldırıldı ve tüm sendikalara eşit olarak dağıtılması sağlandı.

Bu değişiklik sendika ikramiyelerinin yarı yarıya azalmasına neden oldu ve üye sayısı barajın üzerinde olan sendikaların üyelerinin maaşında kesinti yaşanırken barajın altında kalan sendikaların üyelerinde değişiklik olmadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu sendika ikramiyelerini 642 TL'ye çıkararak memurlara yıl boyunca toplamda 7.704 TL ödeme yapılmasını sağladı ve bu düzenleme memurların ekonomik durumuna katkı sağlamayı hedefliyor.

Aslında geçmişteki kesintilerin iade edilmeyecek olması tartışmalara yol açabilir. Memurların bu duruma tepkileri ve sendika üyeliklerine etkisi zamanla görülecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.