Memurun İzin Hesabında Değişim

Memurun İzin Hesabında Değişim
İzin hesaplarında bir değişim yaşandı ve artık memurların izin süreleri hesaplanması şu şekilde oluşacaktır işte detaylar.

Memurun izin hesabında değişim yapıldığı bilgisi geldi bundan sonra artık memur izin hesaplamasında artık bazı şeyler değişim gösterdi ve işte konuya ilişkin gelişen detaylar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda defterdarlık uzmanı olarak çalışan bir memurun Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) yaptığı başvurunun olumlu sonuçlanması yıllık izin hesaplamasında önemli bir değişikliği beraberinde getirdi.

24 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında 12 günlük yıllık izin kullanan memur 1 Mayıs resmi tatil gününün izinden düşülmesi nedeniyle KDK'ya başvurdu.

KDK Başkanı Şeref Malkoç'un girişimleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nden resmi tatillerin yıllık izin süresinden düşülemeyeceğine dair bir görüş alındı.

Bu doğrultuda Bakanlık 9 Temmuz 2024 tarihinde resmi tatillerin izin süresinden düşülmemesi yönünde bir genelge hazırlayarak KDK'ya bildirdi.

Böylece KDK'nın girişimleri sayesinde memurun talebi kabul edilerek resmi tatil günlerinin yıllık izinden düşülmemesi kararlaştırıldı ve tüm çalışanlar için yıllık izin sayısı arttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.