Meslek meslek hesaplandı İşte 14 günlük Maaş farkları

Meslek meslek hesaplandı İşte 14 günlük Maaş farkları
Memurların alacakları 14 günlük maaş farkları mesleklere göre ayrı ayrı hesaplandı. Bu hesaplamalar her meslek grubunun kendi maaş yapısına göre yapılmış olup belirlenen farkların ne kadar olacağı netleştirildi işte detaylar.

Temmuz ayında memur maaşlarına toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı eklenerek güncelleme yapılacak ve merkez bankası beklentilerine göre yüzde 20 civarında bir artış öngörülüyor. Kesin zam oranı 3 Temmuz'da TÜİK' in açıklayacağı resmi enflasyon oranlarıyla netleşecek. Memurlara Temmuz ayında maaş farkı ödenecek ve bu farklar 14 günlük olarak hesaplandı.

Memur maaş farkları mesleklere göre şu şekilde belirlendi: Memurlar 3.073 TL Uzman Öğretmen 1/4 4.121 TL Öğretmen 1/4 3.718 TL Polis Memuru 8/1 4.119 TL Uzman Doktor 1/4 5.187 TL Hemşire (Üniversite Mezunu) 5/1 3.689 TL

Mühendis 1/4 4.621 TL Avukat 1/4 4.200 TL ve Vaiz 1/4 3.853 TL maaş farkı alacak. Temmuz ayı sonuna doğru hesaplara yatması beklenen bu farklarla ilgili kesin rakamlar resmi enflasyon verileri açıklandıktan sonra netleşecek.

Memurlar bu farkların yansıtılmasıyla birlikte Temmuz ayında beklenen maaş artışlarını alacaklar ve bu artışlar mesleklerine göre farklılık gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.