Meteoroloji Uyardı zor günler geliyor

Meteoroloji Uyardı zor günler geliyor
Son zamanlarda yaşanan Meteoroloji uyarıları sıkça gelmeye başlayınca vatandaş da bu uyarıları dikkate almaya başladı yalnız aşırı sıcaklar sonrası bir şeyler olacağı kesindi işte detaylar.

Son günlerde havalarda yaşanan hava durumu sıkıntısı için yeni haberler gelmemeye devam ediyor ve son gündem olan meteoroloji uyarıları da haksız çıkmıyor değil işte detaylar.

Prof. Dr. Orhan Şen Türkiye'nin önümüzdeki beş gün boyunca tropik gece koşullarının etkisi altında kalacağını belirterek özellikle Sarı ve Kahverengi bölgelerde minimum sıcaklıkların 20°C'nin üzerinde olacağını ifade etti.

meteoroloji-uyardi-zor-gunler-geliyor.jpg

Şen bu tür aşırı sıcaklık olaylarının iklim değişikliği nedeniyle arttığını ve 30-40 yıl önce Türkiye'de nadiren görülen tropik gecelerin artık daha sık yaşandığını vurguladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) de ülkenin kuzey iç ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bazı bölgelerde ise çok bulutlu hava beklendiğini Toroslar Doğu Karadeniz Doğu Anadolu ve Kayseri'nin doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü yağışların öngörüldüğünü bildirdi.

Marmara'nın güneyinde 40-60 km/sa hızında rüzgar beklentisiyle vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Bölge bazında ise Marmara'da 36-41°C Ege'de 33-40°C Akdeniz'de 33-36°C İç Anadolu'da 31-37°C Batı Karadeniz'de 30-36°C Orta ve Doğu Karadeniz'de 26-35°C Doğu Anadolu'da 24-38°C ve Güneydoğu Anadolu'da 40-42°C sıcaklıklar bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.