Meyvelerle ilgili neleri Doğru neleri Yanlış biliyoruz

Meyvelerle ilgili neleri Doğru neleri Yanlış biliyoruz
Yaz meyvelerinin diğer meyvelere göre daha şekerli olduğunu vitaminlerin meyvenin kabuğunda bulunduğunu ve muzun en çok potasyum içeren meyve olduğunu düşünenler peki gerçekten öyle mi?

Yaz meyvelerinin şeker oranının diğer meyvelerden yüksek olmadığı vitaminlerin meyve kabuğunda değil sulu ve etli kısımlarında bulunduğu ve muzun en fazla potasyum içeren meyve olmadığı belirtiliyor. Muzun potasyum değeri yüksek olmasına rağmen potasyum açısından daha zengin birçok meyve sebze ve kuruyemiş bulunuyor.

Yaz meyvelerinin basit şeker içeriğinin genellikle düşük olduğu farklı renklerdeki meyvelerin ise çeşitli sağlık faydaları sağladığı vurgulanıyor. Yaz boyunca her renkte meyveyi yeterli miktarda tüketmenin önemli olduğu ifade ediliyor.

Yaygın inançlarının yanlış olduğu belirtiliyor. Potasyum birçok meyve sebze ve kuruyemişte yüksek miktarda bulunurken muzun potasyum içeriği abartılıyor. Meyvelerin en önemli besin maddeleri kabuklarında değil iç kısımlarında bulunur.

Yaz meyvelerinin şeker içeriği düşünüldüğünden daha düşüktür ve kırmızı sarı-turuncu lacivert-mor yeşil ve beyaz meyvelerin farklı sağlık yararları vardır.

Not: Sağlık tavsiyesi değildir genel bilgidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.