Milyarderler dalaşı Peki ya kazanan kim olacak

Milyarderler dalaşı Peki ya kazanan kim olacak
İki milyarder Jeff Bezos ve Elon Musk uzay çalışmaları konusunda rekabet ederken aralarında zaman zaman tansiyon yükseliyor. Son olayda Bezos ve Musk yeniden karşı karşıya geldi işte detaylar.

Jeff Bezos ve Elon Musk uzay çalışmaları konusundaki rekabetlerinde tekrar karşı karşıya geldi. Bezos'un şirketi Blue Origin Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) sunduğu bir dosyada SpaceX'in roket fırlatmalarının çevresel etkileri hakkında endişelerini belirtti ve Starship-Super Heavy mega roketinin operasyonlarına üst sınır getirilmesini tavsiye etti. Blue Origin bu sınırın yerel çevre ve topluluk üzerindeki olumsuz etkileri en aza indireceğini savundu. Musk ise bu dosya karşısında sosyal medya platformu X'te Blue Origin'in SpaceX'in ilerleyişini yasal yollarla engellemeye çalıştığını yazdı ve şirketin adıyla alay ederek "Sue Origin" ifadesini kullandı.

Bu iki milyarderin uzay çalışmaları konusundaki ilk çatışması değil. Bezos ve Musk uzay teknolojileri ve fırlatma sistemleri üzerine sürekli bir rekabet içindeler ve bu rekabet zaman zaman kamuoyu önünde tartışmalara neden oluyor.

Musk'ın liderliğindeki SpaceX Starship-Super Heavy roketleriyle büyük ilerlemeler kaydederken Bezos'un Blue Origin'i de benzer hedefler doğrultusunda çalışmalara devam ediyor. Bu iki şirket arasındaki çekişme uzay sektöründeki yenilikleri ve rekabeti artırıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.