Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor İzin ve uzaktan çalışma!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor İzin ve uzaktan çalışma!
 Yazar / Alanya Medya
İzin ve uzaktan çalışma modelinde yeni gelişmeler var. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren haberin detayları.

Türk İş Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili çalışmalar hız kazanırken bu değişiklikler yaklaşık 30 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiriyor.

Hükümet ücretler çalışma saatleri tatil ücretleri esnek çalışma modelleri haftalık ve yıllık izinler gibi pek çok konuda düzenlemeler yapmayı planlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan esnek çalışma modeline geçişin önemini vurgularken bu modelin Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) gündemine de taşınacağını belirtti.

Bu kapsamda mevcut 45 saatlik haftalık çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi ve bazı meslek gruplarında 48 saat olan çalışma süresinin de 40 saate indirilmesi gündemde.

Yapılacak düzenlemelerde çalışanların vasıflarını geliştirmeye yönelik yeni hükümler de yer alacak.

Uzun çalışma saatlerinin bireylerin psikolojik ve fiziksel sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri göz önüne alınarak ülkeler çalışma süreleri konusunda yeni politikalar geliştiriyor.

Türkiye de bu sürece dahil olup çalışma sürelerini yeniden düzenleyerek hem çalışanların refahını hem de genel iş verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Uzun çalışma saatlerinin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri iş-yaşam dengesinin bozulmasına ve stres gibi sorunlara yol açıyor.

Bu nedenle çalışma sürelerinin yönetimi sürdürülebilir bir işgücü ve sağlıklı bir toplum için kritik bir konu olarak öne çıkıyor.

Hükümet çalışan merkezli bir yaklaşım benimseyerek düzenlemelerin odağına çalışanların refahını koymayı amaçlıyor.

Son olarak bazı ülkelerde çalışma saatlerinin uzunluğu yüksek performans göstergesi olarak kabul edilse de bu durumun sürdürülebilir bir iş ortamı yaratmadığı ve iş verimliliğine olumsuz etkilerinin olduğu da vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.