Müjdeler Olsun Instagramın Açılacağı Tarih…

Müjdeler Olsun Instagramın Açılacağı Tarih…
Bir süredir engelli halde bulunan Instagram girişi yasak olan bu sosyal medya ağına giriş için tarih belirdi işte detaylar.

Belli bir süredir ülkede erişimi kısıtlı olan sosyal medya türü Instagram ile ilgili her geçen gün başka başka haberler ortaya atılıyor ve bunun sonunucu olarak edinilen bilgiye göre şu gelişmeler yaşandı.

Instagram kullanıcıları için erişim engelinin kaldırılacağı tarih netleşti ve BTK'nın 2 Ağustos 2024'te getirdiği erişim engeli nedeniyle Instagrama erişim sağlanamıyordu.

DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın Instagram’ın birkaç gün daha kapalı kalacağını ve 6 Ağustos'ta tekrar açılmasının planlandığını açıkladı.

Bunun yanında bu tarih en geç 10 Ağustos’a kadar uzayabilir. Engellemenin gerekçeleri arasında Atatürk’e hakaret çocuk istismarı cinsel içerik paylaşımları ve Türkiye'nin Filistin tutumunu göz ardı etme gibi sebepler yer aldı.

Instagram'ın kapatılması sosyal medya kullanıcıları ve e-Ticaret sektörü üzerinde olumsuz etkilere yol açarken Dalgın hükümetin Türkiye'yi "dünyanın taşrası" haline getirme çabasında olduğunu ileri sürdü.

Kullanıcılar Instagram’ın yeniden açılmasını büyük bir sabırsızlıkla bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.