Nerde Kaçta Deprem Olmuş İşte Deprem Bilgi Sistemi

Nerde Kaçta Deprem Olmuş İşte Deprem Bilgi Sistemi
Deprem ülkesi Türkiye'de sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir internet tabanlı Deprem Bilgi Sistemi uygulaması geliştirildi. Bu uygulama harita üzerinden seçilen noktanın zemin bilgilerini göstererek vatandaşların oturdukları veya satın alacakları yerlerin zemin durumu hakkında kolayca bilgi edinmelerini sağlıyor.

Türkiye’de geliştirilen Deprem Bilgi Sistemi uygulaması vatandaşların oturdukları veya satın almayı düşündükleri yerlerin zemin durumu hakkında ücretsiz bilgi edinmelerini sağlıyor. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu tarafından geliştirilen bu internet tabanlı uygulama Amerikan Jeoloji Servisi'nin verilerini kullanarak harita üzerinde seçilen noktaların zemin bilgilerini gösteriyor.

Uygulama kullanıcıları günlük 5 tıklama hakkıyla sınırlandırarak kötüye kullanımı önlemeyi amaçlıyor ve www.deprembis.com.tr adresinden erişilebiliyor. Prof. Dr. Kutoğlu zeminlerin her il veya ilçede homojen olmadığını belirterek bazı bölgelerin zemin açısından iyi bazılarının ise kötü olabileceğini vurguladı.

Bu nedenle vatandaşların kuşkuya düşmemesi için doğru bilgiyi sağlayan bir platform oluşturduklarını ifade etti. Uygulama kullanıcıların adres veya konum bilgilerini girerek zemin durumunu öğrenmelerini sağlıyor. Fay hatları ve muhtemel deprem büyüklüklerinin de sisteme eklenmesi planlanıyor.

Vatandaşlar oturdukları yerlerin zemin durumu ve deprem riski hakkında bilgi sahibi olup olası depremler karşısında bilinçlenebilecekler. Uygulama zemin bilgilerini 740x925 metrelik bir alanda sunuyor ve en sağlıklı bilgi için parsel bazında zemin etüdü yapılması gerektiği belirtiliyor.

Bu sosyal sorumluluk projesi vatandaşların güvenli konut seçimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Birde cep telefonunuzdan da uygulamayı indirip cep telefonuyla kolaylıkla nerde saat kaçta deprem olmuş bunun takibini yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.