O Personellere Çifte Maaş Bayramı

O Personellere Çifte Maaş Bayramı
Evet o personellere çift maaş müjdelendi. Çifte maaş alacak birim bölümler şu şekilde belirtildi ve hangi kuruma ait olduğu da şöyle dile getirildi işte detaylar.

2021 yılında yürürlüğe giren bir düzenleme ile Türkiye Maarif Vakfı Yunus Emre Vakfı Türkiye Kızılay Derneği Yeşilay Cemiyeti ve Yeşilay Vakfı gibi kuruluşlarda emekli personele emekli aylıkları kesilmeden çalışma izni verilmişti.

Bunun sonrasında yani daha sonra Antalya Diplomasi Forumu ve Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı da bu düzenlemenin kapsamına dahil edilmişti. Anayasa Mahkemesi bu düzenlemeyi haziran ayında iptal etti ve bu tarihten itibaren söz konusu vakıflarda çalışan emekli personele ya emekliliği kabul ederek işten ayrılmaları ya da emekli aylıklarını iptal ettirip çalışmaya devam etmeleri seçenekleri sunuldu.

İşte o durum sonrası ise bu son gelişmeler cereyan etti ve 14 Haziran itibariyle sadece Kızılay Derneği ve bağlı işletmelerdeki emekli personel aylıkları kesilmeden çalışmaya devam edebilirken bu personel yeni kanun yürürlüğe girdikten sonra yeniden emekli aylığı bağlanması için başvuruda bulunabilecek işte bu da bu kişilerin refah seviyelerinin artmasına vesile olacak diyebiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.