Olmaz denildi ama Oldu

Olmaz denildi ama Oldu
Bölgede deneme olarak dikimi yapılan fidanların hasat aşamasına gelmesi büyük heyecan yaşattı ve olmaz denilen şey oldu işte detaylar.

Gazipaşa'da deneme amaçlı dikilen kahve fidanlarından ilk hasadın alınması bölgede büyük heyecan yarattı. Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik Türk kahvesinin artık Türk topraklarından temin edileceğini duyurdu ve projenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün desteğiyle Gazipaşa çiftçileri kahve yetiştirip hasadına başladı. Özçelik kahvenin yüksek katma değeriyle dikkat çekti ve dünya markası kahveler için artık uzaklara gitmeye gerek kalmadığını vurguladı.

Başlangıçta şüpheyle bakılan bu proje Gazipaşa'nın tarım sektöründe öncü rol oynayabileceğini gösteriyor. İlçeyi Türk kahvesi üretiminde önemli bir merkez yapma yolunda ilerliyor. Gazipaşa'da deneme amaçlı dikilen kahve fidanlarından ilk hasat alındı ve bu bölgede büyük heyecan yarattı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik Türk kahvesinin artık yerli olarak üretileceğini ve bu projenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün desteğiyle çiftçiler kahve yetiştirmeye ve hasat yapmaya başladı.

Kahvenin yüksek katma değeriyle dikkat çektiğini ve dünya markası kahveler için artık uzaklara gitmeye gerek kalmadığını vurguladı. Başlangıçta şüpheyle bakılan proje Gazipaşa'nın tarım sektöründe öncü rol oynayabileceğini ve Türk kahvesi üretiminde önemli bir merkez olma yolunda ilerlediğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.