Oranlar değişti! İşte 1.000.000 TL'nin getiri Faizi

Oranlar değişti! İşte 1.000.000 TL'nin getiri Faizi
Cebinizde 1 milyonunuz varsa işte size bir milyonun getireceği o faiz oranları ve detaylar. Oranların değişmesiyle inanılmaz faiz oranları da bir bir bankalar tarafından piyasaya sürülüyor.

Oranların değişmesiyle Merkez Bankası son verilerinde 1 ve 3 aylık Türk Lirası mevduat faizlerini yüzde 61,8 oranından 61 oranlarına geriletti. Bu kısa vadeli mevduat faiz oranlarında düşüş anlamına geldi.

Bunu bir örnekle anlatmak gerekirse 1 aylık vadede faiz oranı yüzde 56 küsur 55 küsur tutarlara ulaştı. 3 aylık olan vadede ise yüzde 61 küsur olan tutar ise 61'lere erişti. 6 aylık vadelerde ise 59 küsur tutarlardan 57 küsur tutarlara geldi. 1 yıllık vadelerde ise yüzde 50.59 tutarından 50.49 miktarlarına düşmüştür.

İşte bu değişiklikler sonrası ise bankalar sunmuş oldukları faiz oranlarını 1 milyon gibi güzel bir tutarda 32 günlük faiz oranlarında getiri merak konusu olmuştur. Tam da o noktada ING bank standart olan vadelisinde yüzde 53 faiz oranı sunuyor ve 1 milyon olan paranız 32 günlük vade sonunda 1 milyon 42 milyar sekiz yüz atmış üç lira 39 kuruşa yükseliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.