Pahalı okul servis ücretlerine Velilerden Yeni Çözüm. Paranızı geri alma durumu olabilir!

Pahalı okul servis ücretlerine Velilerden Yeni Çözüm. Paranızı geri alma durumu olabilir!
 Yazar / Alanya Medya
Son dönemde pahalı görünen duran okul servis ücretlerine yeni çözüm velilerden geldi işte paranızı bile geri alabileceğiniz durumun ayrıntıları.

Yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken okul servis ücretlerindeki aşırı artışlar velilerin tepkisini çekiyor. İstanbul'da UKOME tarafından belirlenen ve en kısa mesafe için 23 bin TL olarak açıklanan yıllık servis ücreti bazı özel okullarda 70-80 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bu durum velileri hukuki yollara başvurmaya zorluyor. Hukukçular velilerin bu fahiş fiyatlara karşı dava açarak ödedikleri parayı geri alabileceklerini belirtiyor.

Veliler öncelikle servis şirketlerine itiraz etmeli ve sonuç alamazlarsa Tüketici Hakem Heyetine başvurmalılar. Başvuru reddedilirse Tüketici Mahkemesine itiraz hakkı bulunuyor. Dava süreçlerinde bilirkişi raporu gibi ek talepler olmadığında kararlar hızlıca sonuçlanabiliyor ve yasal faizle birlikte iade sağlanıyor.

Yargılama giderleri de geri alınabiliyor. İstanbul'da okul servis ücretlerine yüzde 16 zam yapılmasına rağmen bazı özel okullarda bu oran yüzde 80'i buluyor. Mesafeye göre yıllık ücretler 16 bin 745 TL ile 24 bin 810 TL arasında değişiyor.

Veliler bu durumdan okul yönetimlerini de haberdar etmeli ve ödeme makbuzlarıyla ilçe milli eğitim müdürlüklerine şikayette bulunmalıdır. Avukatlar benzer bir davada mahkemenin velinin ödediği paranın yasal faiziyle iadesine karar verdiğini belirtiyor.

Bu nedenle velilerin adım adım hukuki süreci izlemeleri ve haksız ödemeleri geri alabilecekleri vurgulanıyor.

Kaynak - takvim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.