PTT beklenen Müjdeyi verdi İşte o yardım 2024

PTT beklenen Müjdeyi verdi İşte o yardım 2024
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine 1.600 TL sosyal yardım ödemesi yapmaktadır. Bu ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatmakta veya PTT şubelerinden alınabilmektedir. Yardımdan kimlerin faydalanabileceğine dair detaylar şöyle yer aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara yaşlılara engellilere ve eşi vefat etmiş kadınlara 1.600 TL sosyal yardım ödemesi yapıyor. Bu ödemeler PTT şubelerinden alınabiliyor veya hesaplara yatırılıyor.

Özellikle "Muhtaç Asker Ailesi Yardımı" kapsamında askere giden kişinin resmi nikâhlı eşi veya bekarsa annesi (anne hayatta değilse babası) bu yardımdan faydalanabiliyor. Yaşlılık ve engelli maaşı alan kişiler de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından muhtaçlık kararı verilmesi halinde bu yardımı alabiliyorlar.

Başvuru için sadece kimlik kartı yeterli. Yardım askerliğin süresince en fazla 12 ay boyunca iki ayda bir 1.600 TL olarak ödeniyor.

Başvuruların değerlendirilmesi zaman alabilir ve başvuru sahipleri sonuçları öğrenmek için yeniden bilgi alabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.