Emekliler Rakamlar belirdi Kafalar karışmasın İşte yeni Maaşlar

Emekliler Rakamlar belirdi Kafalar karışmasın İşte yeni Maaşlar
Emekli maaş zam oranının temmuzun ilk haftasında netleşmesi bekleniyor. Yaklaşık 16 milyon emekli 6 aylık enflasyonla birlikte maaşlarına yüzde 25 civarında bir artış yapılacağını söyleniyor. Zammın kök maaşa mı yoksa en düşük emekli maaşına mı yapılacağı konusu netleşecek.

Türkiye'de 16 milyon emekli temmuz ayında yapılacak maaş zammını bekliyor ve zam oranının 6 aylık enflasyon verilerine göre yaklaşık yüzde 25 olacağı tahmin ediliyor. Zam oranının kök maaşa mı yoksa en düşük emekli maaşına mı uygulanacağı belirsizliğini koruyor.

Mayıs ayında enflasyon yüzde 337 beş aylık enflasyon ise yüzde 2272 olarak açıklandı ve haziran ayı enflasyon rakamları temmuzun ilk haftasında belli olacak.

Eğer en düşük emekli maaşı 6 aylık enflasyon oranında artırılırsa maaşlar 12 bin 500 liraya çıkabilir; bu artış yapılmazsa kök maaşı düşük olan emekliler 10 bin lira almaya devam edebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.