Resmi Duyuru Site İçi Elektrikli Şarj İstasyon Talimatnamesi

Resmi Duyuru Site İçi Elektrikli Şarj İstasyon Talimatnamesi
Site içlerinde kullanılacak elektrikli araçlar için şarj istasyonuna ilişkin resmi bir duyuru geldi işte detaylar.

Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) tarafından yapılan açıklamaya göre site ve apartmanlara elektrikli araç şarj ünitesi kurulumu konusunda yaşanan sorunlara çözüm getirildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen yazıda detaylandırılmıştır ve şöyle devam edilmiştir. Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) bilgisi dahilinde konutlarda şarj ünitelerinin ruhsat gerektiren bir yapı olmadığı ve Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 19. maddesi kapsamında değerlendirilmeyeceği belirtildi.

Buna göre şarj ünitesi kurulumu için tüm kat maliklerinin beşte dördünün rızasına gerek olmadığı ve salt çoğunluğun yeterli olduğu vurgulandı. Tahsisli otopark alanı bulunan yerlerde yönetim kurulu kararına ihtiyaç duyulmayacağı tahsisli otopark bulunmayan yerlerde ise salt çoğunluğun aranacağı ifade edildi. Ticari şarj istasyonları bu düzenlemelerin dışında bırakıldı. Bu karar site ve apartmanlarda elektrikli araçlar için şarj cihazlarının kurulumu sürecini kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.