Ruslar Alanya'dan rotayı oraya çevirdi

Ruslar Alanya'dan rotayı oraya çevirdi
Bir dönem Alanya’yı mesken tutan ve çok sayıda konut satın alan Rus vatandaşlarının rotayı çevirdiği yer öğrenildi. Ruslar o ülkeye gidiyor akın akın konut satın alıyor.

Alanya'nın en büyük yabancı Turist havuzu Rus ve Ukrayna vatandaşlarıdır. Ancak son zamanlarda ülkemizdeki enflasyon ve konut fiyatlarındaki dalgalanma sebebiyle Rus ve Ukrayna vatandaşları rotayı Avrupa ülkelerine kırdığı söyleniyordu ancak yapılan bir açıklama olayın tam olarak böyle olmadığını gözler önüne serdi.

Ricci / Zarubejnaya Nedvijimost şirketinin verilerine göre, 2024 yılının ilk yarısında Rusya vatandaşları artık yatırımlarının büyük bir kısmını Tayland ve uzak doğu ülkelerine yapmaktadır. Rus vatandaşları bu ülkelerden 9 bin 300 adet konut satın aldı. Ülkemizdeki konutlarını ise söz konusu Rus ve Ukrayna vatandaşları sırayla satmaktadır.,

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.