Saatler içinde INSTAGRAM açılabilir

Saatler içinde INSTAGRAM açılabilir
Yaşanan dünya gündemi sebebiyle bir süre erişimi kısıtlı hale getiriline 2 Ağustos'tan beri girilemeyen INSTAGRAM açılmasına saatler kaldı diyebiliriz işte detaylar.

Dünya gündeminde yaşananlar gereği 2 Ağustos tarihi itibariyle iletişime kısıtlanan Instagram hakkında yeni gelişmeler var.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir URALOĞLU Instagram erişim engelinin kaldırılması için META Türkiye yasalarına saygı duyması gerektiğini belirtmiş ve kanuna uyulduğu takdirde erişimin açılacağını ifade etmiştir.

URALOĞLU META firmasını uyardıklarını ancak karşılık bulamadıklarını söylemiştir.

Instagram erişim engelinin kalıcı olması için mahkeme kararının 4 Ağustos 2024 saat 03.00'e kadar alınması gerektiği fakat şu ana kadar bir karar çıkmadığı belirtilmiştir.

Bu saatten önce mahkeme kararı alınmazsa 48 saatlik sürenin dolmasıyla Instagram yasağı otomatik olarak kalkacak ve ülke genelinde erişime açılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.