Sahil güvenlik KPSS şartı olmadan uzman çavuş alımı yapacak

Sahil güvenlik KPSS şartı olmadan uzman çavuş alımı yapacak
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev alacak olan uzman erbaş alımı yapılacak. Söz konusu sahil güvenlik komutanlığı içişleri bakanlığına bağlıdır. Lise mezunu olan adaylar arasından yapılacak olan alımlar için başvurular 3 Haziran tarihinde başlayacak.

Uzman Erbaş alımı başvuruları 3 Haziran 2024 tarihinde başlayıp 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecektir. Uzman erbaş adayları https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla başvurularını online olarak gerçekleştirebilecek.

Başvuru Şartları

a. Türk vatandaşı ve erkek olmak,

b. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c. 2024 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1997 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir),

ç. Askerlik görevini yükümlü erbaş/er veya sözleşmeli erbaş/er olarak yapmış veya yapıyor olmak,

Sözleşmeli erbaş ve erlerden; başvuru tarihleri içerisinde en az üç (3) yıl görev yapmış ve müteakip sözleşme süreleri içinde olanlar için 2024 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 29 yaşını bitirmemiş olmak

d. Devlet memurluğundan veya kamu görevinden herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak,

e. Yaptırılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.