Schengen vizede sıkıntı var ama o ülke kapılarını Türk’e açtı

Schengen vizede sıkıntı var ama o ülke kapılarını Türk’e açtı
Türkiye son zamanlarda Schengen vizesinde büyük sorunlar yaşamakta ve bu da haberlere sürekli olarak konu olmaktadır. Fakat o ülke kapılarını Türklere açtığını duyurmuştur işte detaylar.

Büyükelçisi Viktor Matis, bir Türk vatandaşının pasaportuna "uyarı notu" konulmasının Türklere özel olmadığını ve başvuruların yaklaşık yüzde 2'sine verildiğini söyledi. Amaçlarının, tam emin olmadıkları başvuru sahiplerine vizeyi kurallarına uygun kullanma şansı vermek olduğunu belirtti. Matis, vize kolaylığı için turistik vize başvurularını destekleyen bir pilot proje yürüttüklerini ve iş adamlarına yönelik genişletilmiş işbirliği anlaşması hazırlığı içinde olduklarını ifade etti. Türk vatandaşı Melis Umay Doğu'nun vize başvurusunun reddedilmesiyle ilgili ise, durumun talihsiz olduğunu ve gerekli belgelerin gösterilmemesi nedeniyle başkonsolosluğun hatası olmadığını vurguladı.

Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, bir Türk vatandaşının pasaportuna konulan "uyarı notu" uygulamasının Türklere özel olmadığını belirtti ve bu uygulamanın, başvuru sahiplerine vizeyi kurallara uygun kullanma şansı vermeyi amaçladığını söyledi. Matis, vize başvurularının yüzde 2'sine bu notun eklendiğini ve vize kolaylığı için bir pilot proje yürüttüklerini belirtti. 2022 Dünya Capoeira şampiyonu Melis Umay Doğu'nun vize reddiyle ilgili olarak ise Matis, gerekli belgelerin gösterilmemesi nedeniyle bu durumun talihsiz olduğunu ancak Başkonsolosluğun hatası olmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.