Sıcaklar termometre patlatacak

Sıcaklar termometre patlatacak
 Yazar / Alanya Medya
Sıcaklıklar öyle artacak ki adeta termometre patlatır hale gelecek işte konuya ilişkin sıcaklıklara ilişkin detaylar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) verilerine göre Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Edirne'de halihazırda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların daha da artacağı ve bazı illerde en yüksek sıcaklıkların 36 ila 49 derece arasında değişeceği öngörülüyor.

Özellikle Edirne'de sıcaklıkların ilerleyen günlerde 36-40 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul Kocaeli Sakarya Yalova Kırklareli ve Tekirdağ gibi diğer şehirlerde de sıcaklıklar ciddi şekilde artacak. Uzmanlar özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Edirne'de hava sıcaklıklarının Salı günü 36 Çarşamba 37 Perşembe 38 ve Cuma günü ise 40 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. MGM'nin paylaştığı bu veriler Marmara Bölgesi'nde vatandaşların aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini gösteriyor. Bu tür hava koşulları özellikle kronik rahatsızlıkları olanlar için tehlike arz ediyor bu nedenle vatandaşların gerekli önlemleri alması öneriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.