Tarlada 19 Lira Markette 150 Lira Milli İçeceğe ZAM

Tarlada 19 Lira Markette 150 Lira Milli İçeceğe ZAM
Zamlarla beraber milli içeceğimiz iyice paha aldı oysa tarla fiyatı on dokuz lira gibi cüzi bir tutar sonrasında araya giren ara maliyetler sonrasında ise markete ulaşınca fiyatı birden bire yüz elli liraları buldu işte detaylar şu şekilde.

Artvin şehrinde çay üreticileri yaş çay alım fiyatının 19 TL olarak açıklanmasının ardından maliyetlerin altında kalan bu fiyatın karşısında zor durumda olduklarını belirterek eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyor.

Üreticiler bir kilo çayı 19 TL'ye satarken marketlerde 150 TL'ye satılan kuru çay fiyatlarına yapılan zamla ilgili tepkilerini dile getiriyor. Çaykur firmasının yüzde 24 oranında yaptığı zamla paket çay fiyatları yükseltmiştir.

Oysa üreticiler yaşadıkları ekonomik zorlukları ve geçim sıkıntılarını vurguluyor. Çay ise bizim daima vazgeçilmezimizdir. R. Ustabaş "Biz geçim derdindeyken yetkililer neden sessiz?" derken Seval Karabulut da yapılan zamların hem üreticiye hakaret olduğunu belirtiyor.

Aslında bir yandan da çayın artık lüks bir tüketim maddesi haline geldiğini belirtiyor. Öğrenci K. Genç ise bu durumun eğitim masraflarını karşılamak için büyük bir engel teşkil ettiğini ifade ediyor.

Üreticiler geçim sıkıntılarının giderilmesi ve seslerinin duyulması için yetkililere çağrıda bulunuyor. Çay sonuç olarak Türkiye'nin neredeyse tümünün milli içeceği durumundadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.