Tatili IBAN ile Reserveye Dikkat

Tatili IBAN ile Reserveye Dikkat
Tatilciler tatil yapmak isteyenler IBAN konusunda son günlerde belki de epey haber duymaya başladınız ve işte IBAN tehlikesiyle ilgili mutlaka bu haberin detaylarına bakmanızda fayda olacaktır işte detaylar.

Elbette günlük hayatta bizde siz de IBAN ile birçok alışverişimizi gerçekleştirmeden yapamıyoruz ancak kapıdaki tehlike artık tehlike sınırlarının en üst derecesinde yüzmeye devam etmektedir ve dikkat edilmesi gerekenler artmıştır.

Peki ya neye dikkat edeceğiniz neden IBAN son günlerde popüler bir konu haline geldi diyenlere kısaca tatil vakalarında birine güvenip IBANA atılan paraların sonu hüsranla bitti diyebiliriz o yüzden Tatil Paketlerinde mutlaka güven olgusuna dikkat ederek yola çıkıp hareket ediniz işte detaylar.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya tatil rezervasyonlarında artan dolandırıcılık vakalarına dikkat çekerek ödemelerin yalnızca seyahat acentelerinin kurumsal IBAN hesaplarına yapılması gerektiğini vurguladı.

Özellikle internet üzerinden yapılan rezervasyonlarda sahte web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılıklarda artış olduğunu belirten Bağlıkaya kullanıcıların satın alma yaptıkları sitenin TÜRSAB üyesi olup olmadığını Dijital Doğrulama Sistemi aracılığıyla kontrol etmelerini tavsiye etti.

Aslında dolandırıcıların sabit telefon numarası kullanmaktan kaçındıklarını ve genellikle WhatsApp üzerinden iletişim kurarak sahte rezervasyon işlemlerini tamamladıklarını söyledi. Sosyal medya hesaplarının sıkça değişen kullanıcı adlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Onların yanında bir de piyasa değerinin çok altında sunulan tatil paketlerinin de şüphe sebebi olabileceğini vatandaşların bu tür tekliflere karşı temkinli olmalarını önerdi ancak kesinlikle bir alış veriş öncesi hemen IBAN atılmamalı dikkatle kontrol edilmeli bu alışveriş.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.