Ticari Krediyi erken kapatan için önemli karar

Ticari Krediyi erken kapatan için önemli karar
TCMB bankaların ticari müşteri kredilerini erken ödeme talepleriyle ilgili düzenlemede değişiklik yaptı. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak bu karara göre sabit faizli Türk lirası kredilerde erken ödeme ücreti Merkez Bankasının belirlediği formülle hesaplanan oranı aşamayacak. Bu düzenleme ile erken kapatma cezasına üst sınır getirildi işte detaylar.

TCMB bankaların ticari müşteri kredilerini erken ödeme talebiyle ilgili düzenlemeleri değiştirdi ve yeni karar Resmi Gazetede yayımlandı. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre sabit faizli Türk lirası kredilerde erken ödeme ücreti Merkez Bankası'nın belirlediği formülle hesaplanacak ve üst sınır getirilecek. Döviz cinsinden sabit faizli kredilerde de benzer bir formül uygulanacak. Değişken faizli kredilerde ise erken ödenen tutarın yüzde ikisine kadar ücret alınabilecek. Ayrıca 1 Mart 2021'den önce ve 30 Haziran 2024'e kadar kullandırılan krediler için özel erken ödeme ücret sınırları belirlendi.

Ticari kredilerin erken ödenmesiyle ilgili düzenlemelerde değişiklik yaptı. 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yeni kurallara göre bankalar ticari müşterilerin erken ödeme taleplerini kabul etmek zorunda olacak ve sabit faizli Türk lirası kredilerde erken ödeme ücreti Merkez Bankası'nın belirlediği formülle hesaplanan oranı aşamayacak.

Döviz cinsinden sabit faizli kredilerde de benzer bir formül uygulanacak değişken faizli kredilerde ise erken ödenen tutarın yüzde ikisine kadar erken ödeme ücreti alınabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.