Trafiktekiler Bilen Cezayı Ödemez Bilmeyen Öder

Trafiktekiler Bilen Cezayı Ödemez Bilmeyen Öder
Trafikte herkes arabasıyla belli başlı zorluklar belli başlı cezalarla karşılaşabiliyor ve bu konuda bilinenler var ve de elbette bilinmeyenler de var işte detaylar.

Milyonlarca sürücüyü trafik cezalarından kurtaracak bir hukuki detay ortaya çıktı. Avukatlara göre borç tahsil edilmeden ve ceza uygulanmadan önce sürücülere bildirim yapılması gerekiyor. Çoğu zaman bu bildirim yapılmadan ceza kesilip icra yoluna gidiliyor.

Sürücüler kendilerine tebligat yapılmadığını belirterek borca itiraz edebilir ve cezalarını iptal ettirebilirler. Avukatlar yine birçok sürücünün bu yöntemle cezalarını iptal ettirdiğini belirtiyor. Özellikle ekonomik zorluklar göz önünde bulundurulduğunda tebligat yapılmadan uygulanan yüksek cezaların hukuka ve vicdana aykırı olduğunu vurguluyor.

Avukatlara göre sürücülere bildirim yapılmadan ceza kesildiğinde bu cezalara itiraz edilebileceğini bilmeleri gerekir. Borcun tahsili ve ceza uygulanmadan önce sürücülere bildirim yapılması gerektiğini vurgulayan Avukatlar ise bu bildirim yapılmadığında sürücülerin cezayı iptal ettirme hakkına sahip olduğunu söylemektedir.

Mevcut ekonomik koşullarda 130 TL'lik bir geçiş ücreti için dört kat ceza uygulanmasının hukuka ve vicdana aykırı olduğunu da avukatlar yine belirtmektedir. bu yöntemle birçok cezanın iptal ettirildiğini ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.