Tüm emeklilere artık ücretsiz

Tüm emeklilere artık ücretsiz
Emekliler için bir yeni hizmet daha devreye giriyor ve o hizmet kesinlikle ücretsiz olacağı belirtiliyor ve de üstelik tüm emeklilere de tamamen bedava olacaktır. İşte detaylar.

Türkiye genelinde geçerli olacak yeni düzenlemeyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emeklilere 6 ay boyunca ücretsiz hizmet sağlanacak. Bu düzenleme enflasyon karşısında geçim zorluğu çeken emeklilere destek olmayı amaçlıyor. Mevcut emekli maaşlarıyla geçinmekte zorlanan emekliler için SGK sağlık hizmetlerinin kapsamını genişletecek ve özellikle fizik tedavi gibi maliyetli tedavi türlerinde ücretsiz kaplıca hizmeti sunacak.

Bu hizmetten yararlanmak için sağlık kurulu raporu almak yeterli olacak ve refakatçiler de ücretsiz hizmet alabilecek. Düzenleme bayram sonrası kalıcı hale getirilecek ve emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Türkiye genelinde geçerli olmak üzere enflasyon karşısında geçim sıkıntısı çeken emeklilere yönelik yeni bir düzenleme başlattı.

Bu düzenlemeyle tüm emekliler 6 ay boyunca ücretsiz sağlık ve kaplıca hizmetlerinden faydalanabilecek. Fiziksel sağlıklarını iyileştirmeyi hedefleyen bu adımda emeklilerin fizik tedavi gibi maliyetli tedavilerde yaşadıkları zorluklar azaltılacak.

Başvuru için gerekli sağlık raporunu alan emekliler tedavilerinden 6 ay boyunca ücretsiz yararlanabilecekler. Bu hizmet refakatçileri de kapsayacak şekilde düzenlendi. Uygulamanın deneme aşaması tamamlandıktan sonra bayram sonrası kalıcı hale getirilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.