Valilikten önemli açıklama geldi Tehlike çanları çalmaya başladı

Valilikten önemli açıklama geldi Tehlike çanları çalmaya başladı
Sivas Valiliği kentte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) nedeniyle 22 pozitif vaka tespit edildiğini ve 3 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Valilik o şehir ve çevresinde mevsim ve çevre değişiklikleri nedeniyle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olduğunu ve şu ana kadar 22 pozitif vakanın tespit edildiğini açıkladı. Bu vakalardan 3 kişi hayatını kaybederken Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 olası ve 3 kesin vaka tedavi edilmekte.

Valilik vatandaşları kene tutunma vakalarına karşı dikkatli olmaya vücuda tutunan keneye çıplak elle dokunulmamasına ve böyle durumlarda hemen sağlık kuruluşlarına başvurmaya çağırdı.

Hayvanlarla temas ederken dikkatli olunması ve KKKA belirtileri görüldüğünde derhal sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.