Yağış geliyor hemde ansızın İşte yağacak bölgeler

Yağış geliyor hemde ansızın İşte yağacak bölgeler
Türkiye'de yarın itibariyle kuzey ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının birkaç derece düşmesi bekleniyor. Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli yağış Ordu Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde ise kuvvetli yağış öngörülüyor.

Türkiye'de hava sıcaklıklarının yarından itibaren kuzey ve iç kesimlerde birkaç derece düşmesi bekleniyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Mehmet Özdemirci sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini belirtti. Hafta sonu sıcaklıklar tekrar yükselecek. Yarın kuzeydoğu kesimlerde kuvvetli yağışlar görülecek özellikle Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli Ordu Giresun ve Trabzon iç kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bu yağışlarla sel su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklar tahmin ediliyor.

Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Perşembe günü Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde cuma günü Göller Yöresi ve çevresinde kısa süreli sağanak cumartesi ve pazar günleri ise ülkenin kuzeydoğusunda ve Karadeniz kıyılarında yağışlar devam edecek.

Akdeniz'de Toroslar' da sağanak geçişleri bekleniyor. Ankara İstanbul ve İzmir'de hafta boyunca yağış beklenmezken sıcaklıkların İstanbul'da 29-30 Ankara'da 31-34 İzmir'de 33-37 derece arasında olacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.